Девіз: Нажити багато грошей...

«Нажити багато грошей – хоробрість, зберегти їх – мудрість, а уміло витратити їх – мистецтво»

неділю, 3 липня 2016 р.

Перші Всеукраїнські GLOBE Ігри 2016

З 22 по 24 червня Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді були проведені перші Всеукраїнські GLOBE Ігри 2016 в рамках міжнародної науково-освітньої програми GLOBE. На заході були присутні майже 60 учасників – як вихованці позашкільних навчальних закладів, так і учні загальноосвітніх шкіл – з усіх куточків України (Київська, Рівненська, Сумська, Донецька, Чернігівська, Вінницька, Закарпатська, Волинська, Житомирська області та м. Київ).  Київську область представляла команда  учнів Лемешівської ЗОШ І-ІІІ ст.: Бондаренко Аліна, Македон Катерина, Нехаєнко Ярослав, Тимченко Роман.

Протягом трьох днів на учнів чекали майстер-класи від провідних вчених, екологічні ігри, квести та навіть спостереження за нічним небом.
22 червня відбулося урочисте відкриття заходу та перший день Всеукраїнських GLOBE Ігор. Захід урочисто відкрив національний координатор програми GLOBE в Україні, директор Національного еколого-натуралістичного центру Вербицький Володимир Валентинович.
На урочистому відкритті були присутні почесні гості з Державного космічного агентства України, Українського гідрометеорологічного центру, Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління та проекту ЮНІДО. Учасники послухали лекцію про особливості моніторингу навколишнього середовища, проблему зміни клімату, а після мали змогу представити результати власної роботи за програмою GLOBE. Увечері відбувся цікавий інтерактивний майстер-клас від співробітника Інституту проблем виховання Ольги Просіної. Коли стемніло учні під керівництвом астрофізика Київської Малої академії наук Олександра Баранського відвідали астрономічну міні-обсерваторію на території НЕНЦ.
Другий день Всеукраїнських GLOBE Ігор був насичений подіями. Зранку учні та вчителі відвідали практичні майстер-класи з гідрології, ботаніки, метеорології та ін. під керівництвом провідних експертів : Євгенія Шаповалова (Національний центр "Мала академія наук"), Володимира Івановича Назаренка (Інститут біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України), Володимира Михайловича Груши (Інститут кібернетики імені В.М. Глушкова Національної академії наук України), Надії Василівни Гапіченко (об’єднана гідро-метеорологічна станція Київ), Євгена Вадимовича Польового (Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України).
Після цього учасники прослухали цікаву лекцію про риси, яким має володіти сучасний науковець та роль англійської мови в дослідженнях від Катерини Успенської (Інститут біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України). Далі на дітей чекали власне GLOBE Ігри. Команди змагалися між собою у квесті по території Національного еколого-натуралістичного центру. На кожній точці учасники повинні були вирішити цікаві наукові та творчі завдання. Керівники в цей час відвідали тренінг від провідного спеціаліста Комунального підприємства «Київський міський Будинок природи» Стець Галини Василівни. Увечері на учасників чекали цікаві екологічні ігри від Олександри Халаїм (Національний університет «Києво-Моглянська академія») та вечір культурного обміну.
24 червня відбулося урочисте закриття Всеукраїнських GLOBE Ігор 2016 та нагородження команд-переможців. На церемонії нагородження був присутній директор Київського енергетичного агентства, один із спонсорів події, Малєй Віктор Михайлович. Завершився захід яскравим флеш-мобом зі створення напису «GLOBE». Команда нашої школи виступила достойно, ми поверталися додому не з порожніми руками: дипломом за 1 місце у Всеукраїнських GLOBE Ігор 2016 нагороджений Тимченко Роман, дипломами за ІІІ місце нагороджені Македон Катерина, Бондаренко Аліна і Нехаєко Ярослав.
В рамках Всеукраїнських GLOBE Ігор 2016  учасники мали можливість навчитися основам самооборони разом з представниками Української Національної Федерації Хортингу і взяти активну  участь у військово - патріотичній грі "ХОРТИНГ", Учасники розділилися на три групи і змагалися з метання гранати на влучність, з неповного розбирання та збирання АК-74 і з рукопашного бою. 
З дев'яти призових місць команда Лемешівської ЗОШ І-ІІІ ст. виборола три:
І місце - Бондаренко Аліна в показових заняттях з рукопашного бою;
І місце - Тимченко Роман в особистому заліку з неповного розбирання та збирання АК-74;
ІІІ місце - Тимченко Роман в особистому заліку з метання гранати на влучність.
Від імені тренерського та викладацького колективу Федерації Військово-Патріотичного Хортингу України переможці нагороджені дипломами та цінними подарунками.
Висловлюємо щиру вдячність сільському голові села Лемешівки Бондаренко Надії Миколаївні і керівнику сільськогосподарського підприємства «Урожай +» Нагорному Володимиру Івановичу за фінансову допомогу. Ми не підвели!

Немає коментарів:

Дописати коментар