Девіз: Нажити багато грошей...

«Нажити багато грошей – хоробрість, зберегти їх – мудрість, а уміло витратити їх – мистецтво»

середу, 27 лютого 2013 р.





26.02.2013 рік. Відбулося чергове засідання клубу «Територія успіху». Тема заняття: «Податкове законодавство. Відкриття власної справи». Заняття відбулося у формі тренінгу «Поради підприємцям-початківцям перед заснуванням своєї справи».
Члени клубу
·        з а с в о ї л и   поради підприємцям – початківцям




1. Перестаньте робити те, що робите, тобто перепочиньте  і оцініть (проаналізуйте), що спрацьовує у вашому бізнесі, а що ні. Встановіть, що робиться вами неправильно і як вийти на позитивний результат. Не робіть того, що не спрацьовує, а шукайте нову справу.

2. Шукайте нові ідеї.

3. Знайдіть того, хто займається справою, яку ви  хочете започаткувати. Відвідуйте заняття на курсах з бізнесу (більшість з них бувають безплатними), купуйте книги, касети, періодику з проблем бізнесу.

4. Повільно “пробігайте”, пройдіться або проїдьте хоч би раз на місяць по території, яка вас цікавить з точки зору розміщення вашого бізнесу (насиченості, кількості потенційних споживачів тощо).

5. Будьте далекоглядними при купівлі акцій, облігацій та інших цінних паперів, вивчіть спочатку їх кон’юнктуру.

 
   ·         З а п а м я т а л и, що фінансовий інтелект людини складається із знань у чотирьох сферах:

№ 1 – бухгалтерський облік. Це те, що називається фінансовою грамотністю. Життєво важливо вміти все прорахувати, якщо ви прагните побудувати “імперію” своєї справи. Чим більша кількість грошей, за які ви відповідаєте, тим більше вимагається від вас акуратності, точності у веденні справи, або ваш бізнес рухне. Фінансова грамотність – це вміння читати і розуміти фінансові звіти. Вона дає вам змогу визначати сильні і слабкі сторони  у будь-якому бізнесі.

№ 2 – інвестування. Це те, що називається наукою про г

№ 2 – інвестування. Це те, що називається наукою про гроші. Інвестування як процес включає в себе стратегію і тактику вкладання грошей у ваш бізнес. Це творча сторона бізнесу.

№ 3 – розуміння ризику. Це наука про пропозицію і попит. Є потреба знати “технічні” аспекти ринку, що потрібно ринку. Слід розуміти, чи є в конкретному інвестуванні економічний зміст, в чому тепер має потребу ринок. Слід розуміти “емоції” ринку.

№ 4 – знання економічних законів, юриспруденції. Так, якщо у фірмі добре налагоджений бухгалтерський облік, інвестування, знання ринку – її чекає успіх, а якщо бізнесмен знає про податкові переваги тієї чи іншої підприємницької структури, її правовий захист, він може працювати значно ефективніше.

  ·        Д і з н а л и с я, що
Світ бізнесу складається із чотирьох  типів людей:
  ·        “Е” – робітник,
  ·         “S”– представник малого самостійного бізнесу,
  ·         “В” – власник крупного бізнесу;
  ·        “І” – інвестор


    ·        З а п а м я т а л и  мудрий вислів:

 «Вчись бути багатим, зрозумій, як працюють гроші, вчись тому, як заставити гроші працювати на тебе. Повторюй: ”Я не працюю на гроші! Гроші працюють  на мене!»











Повторюємо:
 «Ми  не працюємо  на гроші! Гроші працюють  на нас!»


Цікаво пройшла економічна гра «Валюта» 










…Тільки Жанні знадобився «Дзвінок другу»!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар