Девіз: Нажити багато грошей...

«Нажити багато грошей – хоробрість, зберегти їх – мудрість, а уміло витратити їх – мистецтво»

четвер, 19 березня 2015 р.




Урок - залік з елементами гри "Квадратні рівняння"

18 березня  відбувся відкритий урок з математики у 8 класі. Урок підготувала і провела  вчитель математики Лемешівської ЗОШ І-ІІІ ст. Олійник Лариса Федорівна, вчитель вищої категорії, старший вчитель.
На початку уроку Лариса Федорівна  повідомила  учнів про те, що одній із зарубіжних фірм необхідно набрати молодих талановитих математиків, які в майбутньому ( після здобуття відповідної освіти) можуть одержати провідні посади у фірмі.
В зв’язку з цим оголошується конкурс, в якому беруть участь усі учні класу. Конкурс проводиться у вигляді уроку – заліку з елементами ділової гри. На конкурс виноситься тема «Квадратні рівняння». До уваги учнів пропонується перелік можливих спеціальностей, посад, орієнтовна їх оплата:
1.                Комерційний директор
2.                Референт
3.                Прес – секретар
4.                Офіс – менеджер
5.                Програміст
6.                Охоронці
7.                Водій
8.                Кур’єр .
На конкурсі присутній «представник фірми» (учениця 10 класу), який оцінює якість і кількість правильних відповідей кожного учня. При підведенні підсумків «представником  фірми» оголошуються результати конкурсу та прогнозується майбутнє навчання і фахова спрямованість кожного учасника.
Заняття  проходило  з елементами ділової  гри, завдання підібрані так, щоб зацікавити учнів, спонукати їх до змагання за кращий результат. В результаті – всі учні  успішно справилися з завданнями і отримали відповідні посади.

Вже в котрий раз ми переконуємося, що Лариса Федорівна виявляє високий рівень науково – теоретичної підготовленості, знань змісту навчання та сучасної методики викладання предмета. Досконало володіє ефективними методами та формами навчання.



Немає коментарів:

Дописати коментар