Девіз: Нажити багато грошей...

«Нажити багато грошей – хоробрість, зберегти їх – мудрість, а уміло витратити їх – мистецтво»

вівторок, 9 червня 2015 р.

Екскурсія в Канів


Учні школи відвідали Тарасову (Чернечу) гору - національну святиню українського народу, місце поховання видатного поета Тараса Шевченка. 
На цій горі в XI ст. було засновано печерний Канівський монастир. Пізніше в XVІ столітті в цьому монастирі доживали свої року старі та скалічені козаки. У середині XIX, відвідавши ці місця, Т. Шевченка захотів придбати тут ділянку для будівництва садиби, проте його планам не судилося здійснитися. Після смерті в Петербурзі, Шевченко спочатку був похований на Смоленському кладовищі, однак, за наполяганням громадськості, 10 травня 1861 труну з прахом поета був доставлений до Канева. Згідно із заповітом, його поховали на високій дніпровській кручі, яку з тих пір самі канівці називають Тарасової горою. На могилі було насипано курган і встановлено хрест. Музей Тарасова світлиця (перший народний музей українського кобзаря) відкритий в колишньому будинку доглядача могили І. Ядловського. У 1939 р. встановлено найбільший в Україні пам'ятник Шевченка, побудована сходи в 342 ступені з фонтаном Лілія. 10 червня 1918 рада міністрів України дізнався могилу Тараса Шевченка національною власністю. У десяти залах знаходиться більше трьох тисяч експонатів, серед них багато подарунків від людей з різних країн.
Тарасова гора мальовниче місце, з безліччю сходів на гору, і величезними віковими деревами, чисте лісове повітря, чудовий огляд, просто заспокійливі місце. Дітям було цікаво і екскурсію слухати, і просто гуляти місцями, де колись ходив Тараса.





Немає коментарів:

Дописати коментар